Blijdschap over het Leven

Kunstwerk in samenwerking met Jeanne Ivang-Luteijn: "In mijn kunst ben ik op zoek naar het positieve in de mens, naar de innerlijke schoonheid, maar ook naar het monumentale." Expositie in de Bergkerk in Deventer.

Staal

Goedezaak

Staal is sterk. Een robuust en veelzijdig materiaal: voor constructieve toepassingen binnen en buiten maar ook elegant als industrieel detail in een interieur. We ontwerpen, maken en plaatsen deuren en trappen en maken verfijnder werk zoals armaturen, kunstwerken en objecten van cortenstaal in tuinen.

Eddie heeft bijna 30 jaar ervaring in metaalbewerking. Hij begon in het speciaal praktijkonderwijs en heeft door de jaren heen zijn werkplaats ontwikkelt tot een plek waar zorg en ambacht samenkomen. Een toegankelijke plek mensen met of zonder zorgvraag kunnen experimenteren met hun ideeën, nieuwe vaardigheden leren en gefaciliteerd worden in ontwerpen en maken. Of dit nu je eerste project is, of professionele productontwikkeling. Jouw verhaal in staal.

Ontwerp

Studio Rink

Bij OOF komen kennis van materialen en technieken samen met de ontwerpkracht en digitale vaardigheden van Rink. Opgeleid als productontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, beperkt hij zich niet tot één specialisme maar laat hij verschillende disciplines in elkaar overvloeien. Digitale precisie en ontwerpvrijheid gaan zo een directe wisselwerking aan met machines en materie in de werkplaats. Het resultaat is altijd een doordacht ontwerp, waarin functionaliteit en esthetiek elkaar versterken.
Glas in lood

Ollies

Staal is sterk. Een robuust en veelzijdig materiaal: voor constructieve toepassingen binnen en buiten maar ook elegant als industrieel detail in een interieur. We ontwerpen, maken en plaatsen deuren en trappen en maken verfijnder werk zoals armaturen, kunstwerken en objecten van cortenstaal in tuinen.

Glas is een eeuwenoud materiaal met een blijvende aantrekkingskracht. Lichtinval brengt een object met glas in lood tot leven. Door het samenspel van verschillende kleuren, het reliëf van het glas, en de reflectie op de omgeving krijgt glas in lood zijn warme en sfeervolle uitstraling. Lidy maakt al ruim 20 jaar unieke handgemaakte objecten van glas en staal, zoals lampen, voorzetramen, bovenlichten en kunstobjecten. In combinatie met andere technieken en materialen komt dit oude ambacht telkens in een nieuw licht te staan.

Hout

Woodmatters

Hout is een onuitputbare bron: als materiaal, als inspiratie, en in zijn toepassingen. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke karaktereigenschappen maar hout heeft altijd een warme en natuurlijk uitstraling. Bovendien is bij OOF de combinatie van hout met andere materialen zoals staal snel gemaakt.

Het liefst werkt Duco aan een ontwerp op maat dat precies past bij de plek en de opdrachtgever. Door zijn opleiding aan de Herman Brood Academie (podium & studiotechniek) heeft Duco veel ervaring met het werken met elektra, licht, en geluid. Deze kennis past hij nu toe in ontwerpen voor meubels, interieur of bijvoorbeeld een complete winkelinrichting.